Hledá se manažer, zn. Nabízím projekt na hraní

Jen tu tak zkouším, jestli by se mezi čtenáři našel schopný manažer – nebo schopný budoucí manažer, může být i bez zkušeností, bude-li schopný – který by si chtěl vyzkoušet řízení projektu v praxi.
Můžete to brát jako takovou tu „hru na podnikání“, co se občas organizuje jako soutěž (Euromanager a podobné), jen s tím rozdílem, že v tomto případě by to bylo reálné.

O co jde? Máme se společníky firmu. Ta firma má spoustu projektů, mezi nimi i projekt úklidových služeb. Úklidové služby vedl jeden z bývalých kolegů, který však pro nás již nějakou dobu nepracuje. Od té doby projekt stagnuje, a to zejména proto, že já i mí společníci máme na práci spoustu jiných a důležitějších věcí a nemáme na něj absolutně čas.

Nicméně projekt stále přináší každý měsíc pozitivní cash flow, sice to není mnoho, ale na internetu dokážeme i s málem dělat divy a shánět klienty – pokud bude někdo, kdo převezme zodpovědnost za fungování zbytku.

Máme v zásadě tři možnosti:

  1. projekt prodat
  2. nechat projekt „doběhnout“, tj. nestarat se o něj a počkat, až poslední klient zruší smlouvu (všechny jsou dlouhodobé, min. 6 měsíců)
  3. najít schopného člověka, který by si projekt vzal celý na starosti, vedl jej k obrazu svému a získal na něm pro sebe zkušenosti z řízení (takové hřiště, nebo playground, chcete-li) a peníze a pro nás peníze a úspěšný projekt.

Preferuji třetí variantu, protože druhá je očividně „vyhazováním peněz z okna“, když to funguje, a první nás nijak nevytrhne.

Nejsme neziskovka, takže krom zkušeností jsou samozřejmě součástí nabídky i peníze, nutno však podotknout, že odměna bude čistě výkonová – žádný fixní plat, jen pokrytí nákladů (telefon, příp. automobil) do určité velmi rozumné výše.

Nabízím příležitost, ale taky tvrdou práci a s ohledem na charakter nabídky nevím, jestli se někdo ozve, ale za zkoušku nic nedám.

Od uchazeče očekávám, že:

  • nás zaujme osobnostně
  • bude nadprůměrně schopen komunikovat slovem i písmem
  • bude se fyzicky nacházet v Praze alespoň během pracovního týdne
  • sám přijde s nějakou koncepcí a s nápady, jak projekt dále rozvíjet
  • bude schopen úspěšně vyřešit problémy, které vždy v každém podnikání přijdou, a nesesypat se z toho

Vážní zájemci, nechť mi napíší na e-mail: haltuf@imagineo.cz – zbytek prosím počítejte, že bychom řešili hlavně osobně.

One thought on “Hledá se manažer, zn. Nabízím projekt na hraní”

Komentáře nejsou povoleny.