ZdraveStravovani.cz – zkušenosti a recenze

Má milá mi odjela a než vařit pro jednoho, řekl jsem si, že bych mohl vyzkoušet krabičkovou „dietu“. Dietu v uvozovkách, protože narozdíl od většiny zákaznic potřebuji váhu udržet nebo ještě lépe v kombinaci s cvičením a sportem nabrat.

Má volba padla na ZdraveStravovani.cz (na základě této diskuze a doporučení jednoho z komentujících)

V jídle jsem hodně vybíravý, spoustu věcí nejím buď vůbec nebo jen s krajní nechutí. Jsem hodně podezřívavý k jídlům, která vypadají přespříliš zdravě. A navíc jsem dost šetřivý a nerad utrácím za zbytečnosti. Objednal jsem si proto na zkoušku jen jeden den.

Objednávku jsem odeslal v neděli odpoledne. Hned v pondělí dopoledne pak volala paní z firmy, aby domluvila způsob platby a datum doručení. Testovací objednávku na jeden den přijali bez mrknutí oka.

Doručení

Doručit lze nejdříve 3 pracovní dny po přijetí objednávky vždy jídlo na následující den. Domluvili jsme se tedy, že mi ve středu odpoledne přivezou jídlo na čtvrtek s tím, že mě řídič bude kontaktovat kvůli času. Řidič se ozval až v podvečer, když jsem byl pomalu na odchodu plánovanou schůzku a že je u mě za 2 hodiny. Protože v tu dobu by nebyl nikdo doma, jel jsem mu po složitém vymýšlení naproti a převzal si jídlo na jiném smluveném místě.

U mé jednorázové objednávky se to dá akceptovat. Důležité by bylo zjistit, jestli řidič jezdí alespoň každý den ve stejný čas. Pokud ano, dokázal bych se přizpůsobit a zařídit, abych byl vždy doma. Pokud ne, byl by to pro službu dosti velký mínus.

Jídelníček

Objednal jsem si PROTEIN+ 10000. Jídelníček na můj zkušební den shrnuje tabulka:

CHOD

JÍDLO

enr. (kJ)

bílk. (g)

sach. (g)

tuk (g)

snídaně Ovesná kaše s tvarohem a višněmi 1861 40 59 5
svačina (dopolední) Vaječný muffin s okurkou, fitnesschléb 1597 26 30 17
oběd Cuketový nákyp s uzeným masem 2765 56 43 28
svačina (odpolední) Kuřecí pomazánka se strouhaným sýrem, knäckebrot 1688 33 35 14
večeře Paličky z kuřete v hořčično-medové marinádě, rýže 2586 46 61 19
Celkem 10496 kJ 201 g 229 g 83 g

 

Vybraný program by měl obsahovat 10000 kJ s vysokým podílem bílkovin, což by v kombinaci s rozumným pohybem mělo vést k tomu, že i když člověk přibírá na váze, nebude vypadat jako bečka.

Dojmy z jednotlivých jídel (fotky jsem bohužel nepořizoval):

Ovesná kaše s tvarohem a višněmi (snídaně)

Tohle jídlo bych si normálně neudělal a upřímně, příliš mě nenadchlo. Nutričně výborně navržené, obsahuje vše, co by nejspíš zdravá snídaně měla, ale měl jsem ohromnou touhu si ho přisladit. Té jsem nakonec odolal a po malých porcích celou 400g porci spořádal. Ne že by mi to vyloženě nechutnalo, ale nadšený jsem nebyl. Jídlo ale bylo kvalitativně ok, problém vyloženě v mé rozmlsanosti.

Vaječný muffin s okurkou, fitnesschléb (svačina)

Výborná svačina, moc mi chutnala i dobře vypadala, něco podobného si dělám běžně k snídani (až na ten fitnesschléb, místo něj si dávám obyčejný pšenično-žitný)

Cuketový nákyp s uzeným masem (oběd)

Tohoto jídla jsem se bál, protože podle jména znělo i vypadalo extrémně zdravě (až na to uzené). Velmi mě překvapilo – vzhledově průměrné, chuťově na jedničku. A ještě jsem poznal něco nového, protože takové jídlo bych si dobrovolně rozhodně neuvařil.

Kuřecí pomazánka se strouhaným sýrem, knäckebrot (svačina)

Vizuálně vypadala tato krabička moc dobře (spolu s první svačinou). Chuťově bych dal dvojku, mleté kuřecí maso se sýrem a k tomu přikusovadlo. Suroviny kvalitní, dobře udělané, voňavé, jen ta moje zmlsanost.

Paličky z kuřete v hořčično-medové marinádě, rýže (večeře)

Na tohle jídlo jsem se moc těšil, vypadalo i znělo velmi dobře, ale chuťově jsem z něj moc nadšený nebyl. Rýže doplněná o zeleninu, byla výborná. Maso bylo z kuřecích stehen (ty já obecně moc nemám rád, nerad obírám kosti), kůži, kterou mám normálně moc rád, jsem musel dát pryč. Takže celkově taky dvojka.

Hodnocení

Je to asi jako když máte na dovolené plnou penzi – něco se povede hrozně moc, něco sníte spíš proto, že jíst se musí. Nenarazil jsem ale ve svém kratičkém testu na jídlo, které bych nedojedl nebo mi nechutnalo – do toho měla všechna hodně daleko.

Kvalitě surovin i zpracování nemám co vytknout. Člověk samozřejmě nemůže očekávat to samé jako když si objedná třeba můj oblíbený GangsterBurger z DameJidlo, ale zase se s rozumným rozpočtem vejde na celý den.

Velkým plusem je také pestrost jídla – běžně takhle pestrý jídelníček rozhodně nemám a měl jsem možnost ochutnat i to, co bych si sám neuvařil ani neobjednal.

Každá krabička je pečlivě označená, dobře zabalená, celá objednávka byla při převozu uchována v chladícím boxu. Vizuálně byly nejhezčí svačiny. Trochu zamrzí ta velká spousta plastového obalu, ale s tím se bohužel nedá nic dělat.

Velikost porcí

Ze zkušenosti vím, že sníst jídlo s 10000 kJ mi dá velké přemáhání a musím se prakticky v jednom kuse něčím cpát. Tím spíše vymyslet jídelníček, který by obsahoval (možná až zbytečně vysokých) 200 g bílkovin na den bez nějakých doplňků. Byl jsem proto zvědavý, jestli to všechno vůbec sním.

Porce byly veliké. Čtyřista gramů jen k snídani, pak hned svačina se dvěma nebo třemi vejci, nato kupa nákypu a to jsme teprve u oběda… I proto mě překvapilo, že jsem celý den měl hlad. VELKÝ HLAD. Tak velký, že jsem si před večeří z krabičky dal ještě s kamarádem kuřecí křidýlka s chlebem ve Sklepě (večeřel jsem pak dost pozdě, ale pořád bylo před půlnocí)

Možná je to úmysl a ty krabičky jsou vymyšlené tak, aby byly lehké a rychle se trávily. Za mě tedy naprosto super. Ale doufám, že holky, co si objednávají 5000 kJ, aby zhubly, tak dostávají nějaké hutnější jídlo, protože z toho hladu by se člověk za chvíli zcvoknul.

Co mě hodně zarazilo bylo tvrzených 200 gramů bílkovin. Nejdřív jsem tomu nevěřil, všechno jsem si převažoval a přepočítával – a ono to opravdu zhruba vycházelo.

Před pravidelným odběrem bych si musel nastudovat, jestli to není až moc a nemůže to být dlouhodobě škodlivé. Běžně jsem četl doporučenou dávku 1,6-2 gramy na kilogram hmotnosti (aktuálně mám 58 kg, takže v tomto jídelníčku bylo 3,5 gramů na kilogram mé hmotnosti)

Cena / výkon

Cena mnou vybraného programu byla 330 Kč/den včetně dopravy. Při objednávce nad 20 dní je tam sleva 10 Kč/den. Mé průměrné náklady na jídlo jsou 200 Kč za den, pokud započtu supermarkety i útraty v restauracích.

Jídlo se ale dováží jen na pracovní dny, na víkend si člověk stejně musí nakoupit a uvařit sám. Při 22 pracovních dnech to tedy v mém případě znamená navýšení životních nákladů o 1850 korun (pokud bych neměl potřebu se vedle krabiček ještě „přikrmovat“ něčím dalším). Za tento „příplatek“ dostanu 5 pestrých a již hotových jídel a nemusím přes týden prakticky chodit do supermarketu nebo si nechávat posílat jídlo z Rohlíku.

Poměr cena/výkon tedy výborný. Logicky člověka napadne otázka, jak může být takový byznys vůbec ziskový? No, není… Aspoň zatím. Za 2014 má firma Zdravé stravování s.r.o. sice kladný provozní zisk (+52 tisíc), ale celkově je stále ve ztrátě (-627 tisíc při tržbách 64 miliónů Kč). Pozitivní ale je, že každý rok se situace lepší, tržby rostou a ztráta se snižuje. Je tedy pravděpodobné, že služba tu s námi nějaký čas zůstane (ne jako Vaříme.cz, které to zabalilo tehdy asi 2 měsíce po mé recenzi)

Celkové shrnutí

+ pestré jídlo
+ přišlo mi, že i z kvalitních surovin
+ hotové, stačí jen ohřát nebo můžete rovnou jíst
+ dovoz až domů
+ člověk nemusí vymýšlet, co nakoupit a co bude vařit
+ většinou mi chutnalo
+ za rozumnou cenu

? nevím, jak je to s pravidelností dovozu

– ne vždy se musí trefit do chuti
– spousta odpadu (ale ta je i z potravin v supermarketu)

 

Disclaimer: Autor článku není nijak spojen s provozovatelem recenzované služby, napsal jej z vlastního popudu, za uvedené služby platil plnou tržní cenu a nedostal v souvislosti s jeho zveřejněním od provozovatele žádnou finanční ani jinou pobídku nebo zvýhodnění. Článek obsahuje subjektivní názor a zkušenosti autora, zkušenosti ostatních se mohou lišit. Článek obsahuje provizní odkazy na služby třetích stran (DameJidlo, Rohlik).

8 thoughts on “ZdraveStravovani.cz – zkušenosti a recenze”

  1. Ja som v roku 2015 využil túto službu 2 mesiace(marec,apríl).
    Mojím cielom bola redukcia hmotnosi.Na začiatku som važil 94 kg a na konci 89 kg. Čiastočný návrat hmotnosti sa dostavil až v zime(vianoce,životné jubileum) . Momentálne mám za sebou 3 týzdne rovnakej diety PZ 6000. Omylom mi dodali v jeden deň 8000 a rozdiel vo velkosti porcií bol badateĺný, takže 10000
    by som dietou ani nenazval.
    Odkedy túto dietu poznám ,tak i mimo tejto služby sa snažím stravovať obdobne,t.j. jesť menej a 5x denne.
    V recenzii uvedené zhodnotenie môžem potvrdiť:pesrosť,konfort, žiadna starosť čo budem jesť.

  2. Já mám tedy celkem opačnou zkušenost. Nejprve to začalo tím, že mi jídlo nebyli schopni doručit ani do práce, ani domu – jelikož prý mají jiné doručovací časy. Ale hlavní problém byl s kvalitou jídla. Kvalitu potravin jako takových řešit nebudu, ale každopádně BIO to rozhodně není a mražené suroviny tvoří velkou část jídel. Osobně mám rád maso, ale to co mi poslední měsíc vozí je naprostá tragédie a opravdu se spíše těším na vegetariánské jídlo, než opět na tvrdou nadrcenou podrážku bez chuti a mnohdy velmi zapáchající. Krabičky jsou také propadák – evidentně trochu zapomněli vyškolit lidi, kteří jídlo balí, takže se vám pravidelně stane, že váš „paprikový dip“ proteče k „křupavým tyčinkám“ a máte z toho kejdu pro prasata. Chuť jídel (většiny) je úděsná a vzhled ještě horší. Ale pokud do sebe prostě jen potřebujete něco nasunout, tak je to asi OK.

  3. Nabehl jsem na Protein 10k a je to parada. Vaha 106kg, vek 33. Jedu silove treninky 5x tydne a potreboval jsem si upravit jidlo, protoze jsem proste jedl, co me napadlo a rostl jsem tak nejak vsude. Jidlo je fajn a clovek tesi na dalsi 4h okno, prestoze porce jsou velke. Zatim muzu jen doporucit.

  4. Bohužel já mám také špatné zkušenosti. Je sice hezké, že máte každý den jinou stravu, šetří to čas, protože nemusíte vařit. Ale…V zeleninových salátech bylo blato a kamínky. Ve snídaňové pomazánce s bylinkami jsem také měla písek mezi zubami. Dvakrát jsem jídlo vyhodila bylo zkažené. Firma sice nabízí jakési kompenzace ve formě kreditu ale stejně to důvěru už nevrátí. Jakmile chcete zrušit objednávku, tak vám naúčtují storno poplatky, takže jste vazalem po celou dobu objednávky. Rozhodně nedoporučuji.

  5. Tak já mám kladnou zkušenost – sice jím zatím asi jen týden, ale jsem moc spokojená. Mám program na hubnutí, jak to dopadne si nedovedu povědět. Řeknu, až dokončím celý měsíc.

  6. Také mám zkušenost a upřímně jen tu nejlepší. Nikdy se nezavděčíte všem, ale nechápu když je někdo vybíravý a rozmlsaný proč do toho jde. Já jím vše a neměla jsem problém ani s jedním jídlem. Ba naopak, jsem poznala spoustu surovin, které jsem nikdy nejedla.Hlavně se dokážou přizpůsobit téměř všem požadavkům, já jsem diabetes a vůbec s tím nebyl problém a oceňuji pestrost jídel. Nehledě na to, že tam je možná objednávka spousty dalšího ,jídelníček vidíte na týden do předu, mnoho kombinací, přesně jak to komu vyhovuje.Co se týče obalového materiálu, skvěle zabalené každé jídlo zvlášť, můžete ohřívat přímo a jediné co potřebujete je příbor.Takže pokud to shrnu, za mě 1*, já mám pobočku Karlovy Vary, super jednání, skvělá domluva s řidičem,naprostá spokojenost.

  7. Katastrofa jedna velká katastrofa a velke sklamanie !!! Nedoporučujem objednávat zo zdravestravovani.cz . Strašne dlho som zvažovala krabickovu dietu a dlho som pozerala na internet aku firmu mam vyzkusat ceny su rozne a preto je to dlhe rozhodovanie a zvazovanie roznych faktorov a ked som sa rozhodla pre tuto firmu tak to dopadlohrozne. Nedoručili mi krabicky, poplietli to a este k tomu som to zaplatila vopred na ucet a oni mi ani peniaze nevratili a vyhovorili sa ze zato mozem ja lebo som nebola na mieste . Lenze den pred, som volala k nim do firmy s otazkou kedy mi to dorazi a oni mi povedali 6 a potom mi dopravce volal 5 ze ide s jedlom a tak je jasne ze niesom na mieste piateho potom mi dopravca povedal, že dobre nic sa nedeje dovezieme to zajtra . A dalsi den mi nic neprišlo tak som zase volala co sa deje a slečna co tam bola sa ani vyjadrit nevedela, že mam zavolat dalsi den. A dalsi den 7 mi len povedali že som nebola na mieste tak sa to jedlo vyhodilo. Proste to doplietli volala som 3x do firmy každý mi povedal nieco ine a neochotne mi len povedali bohuzial . Peniaze vyhodene a ja znechutena . Tak ma nasrali, že ma to odradilo od krabiciek…Díky bohu som to rozdychala a rozhodla som sa vyzkusat inu firmu a moje skusenosti ohladne zdravestravovavni.cz budem posuvat dalej.Vzhladom k tomu , ze chyba bola na oboch stranach tak mali vínst v ústrety a ten jeden den mi mali nahradit. Nedoporucujem vobec!!!!!!!!!!!! a poznate ten pocit ,ze sa na nieco velmi tesite premýšlate nad zmenou zivotneho štýlu dlho sa odhodlavate a oni vas nehorazne sklamu !!!! Poprvý krát som zasielala peniaze dobre a naposledy !

  8. Musim se pridat na stranu znepokojenych zakazniku. Od jidla nic moc neocekavam a to co prislo bylo presne takove. Mdle, bez chuti. Ale to se da prezit. To co je naprosto nevyhovujici a otresne je dovoz. Nikdo z firmy me neinformoval predem kdy mi budou krabicky doruceny. Jen napsali mezi 16-21 hod s tim, ze na konkretnim case se budu moc domluvit s ridicem. Ridic vola v 15:30 ze je pred domem. Super, dalsi dodavkova sluzba, co nechape, ze lide chodi do prace a pak travi nejaky cas, jak se z prace dostat domu. Dohodla jsem se s ridicem, ze to doveze za hodinu, kdy uz doma budu. Pak pri jeho prijezdu, jsem od neho poslouchala prednasku (doslova, byl velmi neprijemny, arogantni), ze si nebudu diktovat cas, kdy on ke mne bude jezdit. (chapu kdyby mel nabyty program, ale on jeste rekl, a na zakaznicke lince mi to potvrdili, ze nemaji ted moc klientu – casu maji az az) Nemel na vraceni pri platbe v hotovosti (delate si srandu?) a jeste mel velmi zajimavy napad, ze mu mam dat klice od domu. To myslel vazne?! Takze pokud tohle nekdo ze zdravehostravovani cte – Podle vasich zamestnancu nemate moc klientu, nemyslim si, ze tenhle pristup vam je ziska. Dojedu svuj testovaci tyden a koncim. Na trhu je dost jinych firem a vy jste mi aspon pomohli s tim, ze vim, na co si davat poradny pozor. Spatny zakaznicky servis, urcite nedoporucuji.

Komentáře nejsou povoleny.