Moje první investice na Fundliftu

Dnes jsem učinil svou první investici na Fundliftu, konkrétně do projektu KLENOTA ve výši 10 000 Kč. Od mého posledního článku o Fundliftu sice uběhla spousta vody, ale má pozice se vůči němu příliš nezměnila. Čekal jsem equity crowdfunding a místo něho jsem dostal platformu pro prodej dluhopisů.

Nejsem však žádný starý bručoun a tak procházím všechny projekty, které se na Fundliftu objeví. S nadějí, že mě třeba některý z nich zaujme.

Klenota je prvním projektem, který mě zaujal. Jedná se o fungující (a dokonce i mírně ziskovou) firmu s jasným business plánem, vlastními produkty a existujícím portfoliem zákazníků. Výměnou za investici získám výnos 8 % p.a. placený v pololetních kupónech.

To mi vzhledem k rizikovosti projektu přijde jako férová nabídka.

Pro detailnější analýzu doporučuji článek na Finlord.cz, kterýžto server jsem si poslední dobou docela oblíbil. I já se ztotožnuji s názorem autora, že primárním cílem Klenoty není ani tak získání peněz na expanzi jako spíš levný způsob propagace značky.

Proces investice na Fundliftu je poměrně jednoduchý. Včera jsem poslal peníze pod svým variabilním symbolem a dnes byly připsány na můj účet na Fundliftu. Jediné, co mi scházelo, je emailová notifikace o tom, že peníze přistály.

Pak jen stačí zadat výši investice, zatrhnout pár checkboxů a peníze se zablokují. Pokud se vybere celá částka, dostanu na svůj majetkový účet imobilizovaných 10 000 dluhopisů společnosti Klenota. Pokud by se peníze nevybraly, opět se mi odblokují a mohu s nimi volně disponovat (vyplatit si je zpět na bankovní účet nebo investovat do jiného projektu).

Klenota je už nyní oversubscribed – poptávka po dluhopisech převýšila původní požadavek 3 miliony Kč a cíl byl navýše na 5 miliónů Kč.